Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Nya Volkswagen Passat Sportscombi utsedd till Årets familjebil 2014

Om du letar ny familjebil och följer juryns omdöme i utmärkelsen Årets familjebil är det nya Volkswagen Passat Sportscombi du ska vända blickarna mot.

Varje år utser tidningen Motorföraren, som ges ut av Motorförarnas Helnykterhetsförbund (MHF), årets familjebil. De tre senaste årens vinnarbilar har varit, i nämnd ordning, Ford Focus, Ford B-Max och Opel Zafira Tourer (delade på utmärkelsen) samt Skoda Octavia Combi.

När det nu står 2014 i almanackan har nya Volkswagen Passat Sportscombi utsetts till Årets familjebil.

De som röstat fram vinnarbilen är en tio man stark jury bestående av svenska motorjournalister. En av dessa är Teknikens Världs Mikael Stjerna som dock inte röstade på Passat:

– Mitt personliga val var nya Peugeot 308 SportWagon eftersom den har en fördelaktig prislapp. Men jag har stor respekt för nya Passat då det är en bil i toppklass med goda utrymmen, hög säkerhet och mycket spännande teknik.

Teknikens Värld har redan provkört och testat nya Volkswagen Passat Sportscombi. I testet får den bekänna färg mot nya Ford Mondeo och Volvo V70, ett test som du kan läsa i senaste numret av Teknikens Värld som finns ute i butik nu eller som kan beställas online.

 

Foto: Glenn Lindberg