Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
090302-vw-polo-nya
090302-vw-polo-nya
090302-vw-polo-nya
090302-vw-polo-nya

Nya Volkswagen Polo – bildläcka

Nästa generation Volkswagen Polo är tänkt att visa upp sig på Genèvesalongen om några dagar, men redan nu kan du få ett första smakprov tack vare några holländare och tyskar med ögonen på skaft.

Nuvarande generation Volkswagen Polo kom redan 2002 och har sedan dess genomgått en facelift 2005. Nu är det dags för en ny generation att ta vid med en försäljning som väntas dra igång i sommar.

Bilen ska först visas upp på Genèvesalongen som öppnar portarna för allmänheten om bara några dagar. Där kan man beskåda det som man redan i dag kan tjuvtitta på. Bilden nedan, som visar nya Polo på en gigantisk reklamtavla, är fotad av en holländare och bilden ovan är inskannad från en tysk motortidning av en läsare till WorldCarFans.com.

Som vi kan se lånar Polo flera drag från sina större syskon Golf och Scirocco. Dessutom växer nya Polo och ska enligt uppgift hamna på en längd av 3 meter och 95 centimeter. Snart kan man väl inte se skillnad på en Polo och en Golf, lika som bär?!

Under huven på nya Polo kommer en rad diesel- och bensinmotorer, från 60 upp till 105 hästkrafter. En BlueMotion-version dyker också upp.

På Frankfurtsalongen i höst visar Volkswagen upp GTI-version med 170 hästkrafter plockade ur TSI-motorn på 1,4 liter.

Läs mer