Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
090526-volkswagen polo nya
090526-volkswagen polo nya
090526-volkswagen polo nya
090526-volkswagen polo nya

Nya Volkswagen Polo – direktrapport från provkörningen

Nya VW Polo är högintressant. Större än någonsin är den nu i klass med Golf generation tre, men ändå lättare och snålare än tidigare. PeO Kjellström åkte till Sardinien i Medelhavet för att provköra.

Hej min vän, läget på Sardinien?

 – Det är lika varmt som där hin håle håller hus – 30 grader. Och så ska man jobba!

Jaja. Jag hade 40 grader i Milano på väg hem från Monacos Grand Prix!

– Det är ett straff du ska ha för att du fick åka och se Formel 1. Det tycker vi alla, bara så du vet.

Tack PeO. Många mil i nya Polo i dag?

– Tja, en 10-15 har det blivit hittills. Vi gjorde TV-TV i dag så det kommer vad det lider, och sådant tar en jäkla tid.

Funkar bilen bra?

– Väldigt bra till och med. Stor invändigt för att vara under fyra meter, om än knappt med 397 centimeter. Den får inte växa mycket till, då blir det en Golf-klassbil! Det är alltså gott om plats och det är mycket komfortabelt med bra fjädring (lite mjuk ibland kanske men…) och bra isolering. Tyskarna har gjort ett bra jobb helt enkelt. Chassit hänger med kanon på de slingriga sardin-vägarna (sic!).

Motorerna då?

– Genom att vi filmat i dag har vi bara kört en motor, det är hyfsade 1,6 diesel på 90 hästkrafter. Det finns en likadan sådan på 105 hästar. Det är dock på bensinsidan det är intressant med lilla 1,2 TSI som spottar ur sig 105 hästkrafter men bara drar 0,53  liter milen med DSG-låda som blir standard på denna i Sverige. Den har jag bokat till i morgon bitti så mer om den motorn i tidningen Teknikens Värld. Den har fått många lovord av andra som kört.

I övrigt?

– Volkswagen satsar hårt på att hålla säkerheten hög och bränslenivån låg. I vår kommer en BlueMotion-version av nya Polo med trepipsmotor, start/stopp-system och återanvändning av bromskraftenergi. Vi pratar därmed 0,33 liter milen och CO2-utsläpp på 87 gram per kilometer. Det är världsklass, Rabe!

Vad roligt! Du, på tal om Monaco så var Kimi…

– Zzzzzzz, host, zzzz…

Stackars PeO, han har jobbat hårt idag. Jag får berätta om Kimi en annan gång. Han vill säkert höra!

Läs mer