Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Nya Volkswagen Touareg har premiär i april 2018

Volkswagens suv-program är under rejäl förändring. Snart är det dags för nya Touareg att ge sig tillkänna. I april nästa år.

Dagens Volkswagen Touareg är till åren kommen. 2010 lanserades generation två och det är snart fyra år sedan modellen ansiktslyftes. Volkswagen drar vanligtvis inte ut på modellernas livslängder, och ska kapa livscyklerna än mer, men i Touaregs fall har det blivit just så. Den tyska biltillverkaren har haft annat att fokusera på, bland annat har de föryngrat och utökat hela sitt modellutbud inom suv-kategorin. I fjol marknadslanserades nya Tiguan. Därefter har den större och rymligare modellversionen Tiguan Allspace gjort entré, likaså bjässen Atlas (Teramont i Kina) och Golf-stora (eller Golf-lilla vid jämförelse med Atlas) T-Roc som vi nyligen var och provkörde. Dessutom har man den ännu mindre T-Cross på gång, en modell som dock föregås av nya Touareg.

Sajten Just-Auto avslöjar nu att det inte är lång tid kvar innan nya Touareg dyker upp. Enligt dem ska de ha fått bekräftat att tredje generationen har världspremiär på bilsalongen i Peking i april. Bekräftat är också att Touareg behåller sin modellbeteckning och inte hakar på Volkswagens nya spår med ”T-”-namn så som T-Roc och kommande T-Cross. Volkswagen suvar börjar normalt på bokstaven T, undantaget Atlas där Volkswagen USA själva fick bestämma namn.

 Det sägs att nya Touareg kommer att påminna en hel del om T-Prime Concept GTE från 2016.

Till utseendet väntas nya Touareg till stor del likna konceptbilen T-Prime Concept GTE som Volkswagen visade upp på bilsalongen i just Peking förra året och som vi ser på bilderna här (och i bildgalleriet nedan). Med anledning av tillkomsten av Tiguan Allspace väntas Touareg växa en aning från dagens 4,8 meter på längden. Tiguan Allspace är ju bara cirka decimetern kortare än nuvarande Touareg.

Nya Volkswagen Touareg kommer att ha en rad fina kusiner som den delar tekniska lösningar med. Audi Q7 förstås, men även hurtiga Porsche Cayenne, lyxiga Bentley Bentayga och nykomlingen Lamborghini Urus.