Nya Volvo S60 en av finalisterna i Årets Bil i Nordamerika

Volvo nådde inte fram till final i Europa, men i Nordamerika har man gjort just det. Nya S60 är nämligen en av finalisterna i Årets Bil i Nordamerika.

För en stund sedan meddela North American Car of the Year-juryn på bilsalongen i Los Angeles vilka bilar som gör upp i finalen av Årets Bil i Nordamerika 2019. En av bilarna som räknades upp var USA-byggda Volvo S60 som vi nyligen var iväg och provkörde i Kalifornien (film från provkörningen på länken).

I finalen får den tampas mot Genesis G70 och Honda Insight. Vilken bil som vinner hela rasket får vi reda på under bilsalongen i Detroit i mitten av januari nästa år.

Foto: Bruce Benedict

 Teknikens Världs Hans Hedberg var alldeles nyligen och körde nya Volvo S60 i USA, modellens "hemland". Läs gärna rapporten därifrån och du kan även se provkörningen på film.

Nog sjutton ser motståndet inte ut att vara övermänskligt, S60 har förmodligen goda chanser att låta Volvo triumfera vidare efter förra årets (som egentligen var tidigare i år) seger för familjebilar i Nordamerika (XC60), Årets Bil i världen (XC60) och Årets Bil i Europa (XC40).

I den europeiska ”tävlingen” årgång 2019 gick dock Volvo bet. I Årets Bil i Europa 2019 fick vi häromdagen reda på att nya Volvo V60 inte är en av de sju finalisterna.