”Nya Volvo S60 ser ut som Opel Vectra, Dacia och Volkswagen Passat”

När Volvo i förra veckan presenterade nya S60 fick modellen ta emot lovord för sina former, men även en del kritik. Det vi emellertid fastnade mest för var liknelserna med andra bilmodeller.

Nya Volvo S60 har gjort entré, åtminstone på dator- och mobilskärmarna. Och som vanligt när en ny Volvo-modell presenteras vaknar Sverige till liv. Tekniken, drivlinor och inte minst formerna blir heta diskussionsämnen i kommentarsfälten bland annat här på teknikensvarld.se och våra tillhörande sociala kanaler på nätet.

Några kommentarer kunde vi inte låta bli att fastna för. Vi själva tycker att nya S60, trots delvis eget formspråk, påminner en hel del om tyskarna som modellen ska tampas med i fajten om bilköparna, och kanske framför allt BMW 3-serie (profilen).

Dock var det inte BMW:n som nämndes i de kommentarer vi fastnade för, utan några helt andra bilar, nämligen dessa:

LÄS MER: Allt om nya Volvo S60

Opel Vectra

En av våra besökare tyckte att nya S60 är en kopia av Opel Vectra generation B, före det ansiktslyft modellen fick inför år 2000. Andra replikerade med att ett besök hos en glasögonbutik som ofta förknippas med dålig syn vore en god idé. Vad tycker du – Opel Vectra-kopia eller inte?

Dacia Logan

En annan tyckte att nya S60 ser ut som en Dacia. Oklart vilken Dacia den tycks likna, men i och med att Dacia endast har en sedanmodell i sitt utbud – Logan – misstänker vi att liknelsen berör just denna modell. Vad tycker du? Nya S60 och Dacia Logan är lika som bär?

Volkswagen Passat

En annan liknelse som dök upp i kommentarsform var en mellan baken på nya S60 och samma del hos Volkswagen Passat, och då generation B4. Visst, båda har sedanbakdel och båda har registreringsskylten en ”våning upp” jämfört med S90, men är de verkligen så lika – vad säger du?

Personen som skrev kommentaren var dock osäker på om det var just generation B4 som S60 liknar, därför har vi garderat oss med att även jämföra med generation B3 av Passat. B4 är ju egentligen inte en helt ny generation utan en vidareutveckling av B3.

LÄS MER: Nya Volvo S60 mot fem konkurrenter

Vilken annan bil tycker du att nya Volvo S60 liknar, eller anser du att den har en helt egen stil? Berätta med en kommentar nedan!