Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Nya Volvo S90 avslöjad!

Om än i skala 1:43, men detta är första bilderna som verkligen avslöjar hur S80:ans efterträdare S90 ser ut.

Volvos nästa stora steg efter XC90 är S80-efterträdaren S90 som eventuellt ska presenteras någon gång i höst men mest troligast i Detroit i januari. Vi har redan sett flertalet spionbilder på bilden, men då den alltid har varit hårt maskerad har det varit svårt att bilda sig en uppfattning om hur den verkligen kommer att se ut.

Men nu vet vi äntligen vad Volvo har kokat ihop och ska presentera inom kort. För via en kinesiska modellbilstillverkare har det läckt ut bilder på nya Volvo S90. Tre bilder har vi lyckats komma över, och vi får se både fronten och aktern. Enligt våra källor visar de tre bilderna ”the real stuff”.

Fronten är näst intill identisk med de båda konceptbilarna Concept Coupé och Concept Estate – två bilar som hyllades unisont världen över. Baken har tydliga likheter med Concept Coupé men har fått fetare bakljus och en kraftfullare baklucka.

Vi ser också tydligt att takprofilen på nya S90 är slank, Volvo vill ge S90 en coupébilskänsla trots att den är en fyrdörrars sedan.

Helhetsintrycket är att Volvo satsar på en stor vagn som med taklinjen, den långa huven och den svagt sluttande bakrutan ger både ett lyxigt och sportigt intryck.

Under huven blir det fyrcylindrigt rakt av. Med överladdning kompenserar man bortfallet av sexcylindrigt och med elektricitet kan man nå upp till V8-motorernas kraft. Trecylindrigt kan också komma att bli ett alternativ.

Bilen vi ser på bilderna här kommer så småningom även som kombi. Den modellversionen får beteckningen V90 och ersätter dagens V70.

Så vad säger du om nya S90 – tumme upp eller tumme ned?