Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Nya Volvo V40 och XC40 – två laddhybrider

Volvos produktstrategichef Lex Kerssemakers har växlat några ord om kommande V40 och XC40 med australiensiska Car Advice. Två modeller som blir nyutvecklade från topp till tå.

Dagens Volvo V40 är inte speciellt gammal som modell men redan nu blickar man framåt mot nya generationen som väntas presenteras om ett par år. Då kommer den att byggas på en helt ny, flexibel plattform, nämligen den lilla CMA-plattform som Volvo utvecklar tillsammans med ägaren Geely.

 Om nya Volvo XC40 kan du läsa i nya numret av Teknikens Värld. Ute i butik från och med i dag! Eller så beställer du online.

Volvos produktstrategichef Lex Kerssemakers, som pratat med Car Advice från Australien under bilsalongen i Paris, nämner att nya plattformen är optimal för både låg- och högbyggda modeller.

Han berättar också att efter nya V40 följer en XC40 ett par år senare, omkring 2018. Små suv-modeller ligger i tiden och XC40 är därför väldigt viktig som modell. ”En XC40 är ett naturligt val för Volvo”, säger han.

Enligt Kerssemaskers kommer både nya V40 och XC40 att erbjudas som laddhybrider. ”25 procent av vår totala volym kommer att utgöras av laddhybrider”, menar Kerssemakers.

Exklusiv information om Volvo XC40 har du just nu möjlighet att suga till dig via Teknikens Värld nummer 22/2014 som finns ute i butik från och med i dag. Du kan även beställa ditt exemplar av tidningen här.