Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Nya Volvo V60 avslöjad!

En vecka innan världspremiären av nya Volvo V60 är modellen avslöjad. Så här ser Volvos nya mellanklasskombi ut.

I ett villaområde i en förort till Stockholm ska Volvo den 21 februari för första gången visa upp nya generationen V60 för världen. Nu har lite av spänningsmomentet försvunnit i och med att nya V60 läckt ut på en motorsajt i Bosnien och Hercegovina. Två bilder har automotosvijet.com publicerat, en där vi ser V60 snett bakifrån och en där vi ser den rakt från sidan.

Att bilderna är äkta råder det ingen tvekan om, bilens front (sedd från sidan) är identisk med den teaserbild som Volvo tidigare skickat ut och kvinnan på bilden ser ut att vara densamma på den läckta bilden och den officiella teaserbilden.

Tittar vi närmare på de båda bilderna ser vi tydligt att nya V60 anammar samma linjer som nya XC60, åtminstone sett till bilens bakdel. Bakluckans skärning mot bakljusen är identisk, takvingen likaså.

Stötfångaren får integrerade reflexglas (klassisk BMW-grej), något även XC60 har men inte S90 och V90 (däremot XC90).

Det är tydligt att nya V60 är större än sin föregångare med längre axelavstånd och kortare överhäng fram. V60 är ju nästan uttalad att bli nya folkhemsbilen, alltså den själsliga arvtagaren till den mångåriga Sverige-favoriten V70.

Bakre sidorutan påminner om hur det ser ut på V90. Den är betydligt större än på utgående generation och tillsammans med en mer upprätt bakruta (i jämförelse med V90) kan vi slå fast att bagageutrymmet blir betydligt bättre än i dagens V60. Kanske nya V60 rent av sopar banan med V90 när det kommer till lastvolym?

Det vi ser av fronten är att den tydligt fortsätter på Volvos inslagna spår, men känns lite mer aggressiv och tillspetsad i jämförelse med V90. V60 kommer helt enkelt att vara ett lite mer sportigt alternativ än V90 som är mer av ett långfärdslok.

Om bara sex dagar är det världspremiär, då får vi reda på allt om nya Volvo V60. Missa inte att hålla utkik på teknikensvarld.se där vi kommer att rapportera om allt som är värt att rapportera om nykomlingen. Filmer blir det också.

På denna bild, hämtad från volvocars.com, ser vi liiiite mer av fronten men framför allt mycket av det karaktäristiska veck på huven som samtliga nyare Volvo-modeller har (XC60, S90, V90 och XC90). På V60 (och S60) ser det ut att vara ännu lite mer tillspetsat.