Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Nya Volvo XC60 nu med V8-muller

Med varje ny Volvo-modell följer en trimmad och uppgraderad version signerad tyska Heico Sportiv. Denna gång är det nya XC60 som har fått mer kraft och diverse förändringar.

Nu har Heico Sportiv satt tänderna i nya XC60 som Volvo premiärvisade i våras. Deras variant av modellen är tänkt för köpare som inte nöjer sig med de vanliga ”Svensson-konfigurationerna” D4, D5, T5, T6 eller T8 Twin Engine.

Exteriört är det inte mycket att orda om, bilen ser näst intill ut som vilken XC60 R-Design som helst bortsett från att de svarta detaljerna i fronten och aktern är blankpolerade. Men Heico säger att de håller på att utveckla ett bodykit som ska sätta fart även på utseendet.

Interiört har de prytt XC60 med mer läder och Alcantara, bland annat ratten som har fått centermarkering. Tyvärr är det dåligt med bilder på interiören.

Chassimässigt har den tyska trim- och stylinggfirman som specialiserat sig på Volvo sänkt luftfjädringen med 30 millimeter för att ge bilen ett annat stuk och lägre tyngdpunkt. Selected Level kallar de sitt modifierade luftfjädringssystem för.

Vidare har de monterat 21-tums femekrade fälgar vid namn Volution V Sport som mäter nio tum i bredd. Fälgarna sägs sänka den ofjädrade vikten med totalt fyra kilo i jämförelse med om bilen är utrustad med Volvos vanliga ”turbinfälgar” (borde vara Volvos 21 tum stora 5-trippelekerfälgar som de jämför med då Volvos 10 Open-Spoke-fälgar, som mer kan liknas vid turbinfälgar, är 22 tum stora).

Heico Sportivs trim till nya XC60 ingår i deras så kallade e.motion-tuningprogram. Den nya mjukvaran finns i dagsläget till diesel-D5:an och till laddhybriden T8 Twin Engine. D5:ans 235 originalhästar pumpas upp till 258 hästkrafter och T8:ans 407 hästkrafter förvandlas till 427 stycken.

Vad effektförändringarna gör för prestandan får vi inte veta, däremot att Heico lämnar upp till fem års och 15 000 mils garanti på deras e.motion-tuning.

Men det är inte allt. Du kan få nya XC60 med mustigt V8-ljud som lämnar avgaspiporna. Fejkat ljud så klart. Selected Sound heter attrappen som låter föraren välja mellan olika ljudbilder, eller som Heico själva beskriver det: ”Selected Sound låter föraren välja sitt föredragna avgasljud med hjälp av Drive Mode-omkopplaren och på så vis aktivera/inaktivera systemet och växla mellan serietillverkat ljud och ren V8-extas”.

Selected Sound med V8-ljud har vi redan sett till XC90

.Hur det låter när en XC60 D5 vill vara en XC60 V8 hör du i filmen nedan.

https://youtu.be/f5LnR6XjMkg