Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Nya Volvo XC90 en succé – säljer över förväntan

Det går bra för Volvo Car Corporation. Första halvåret i år resulterade i en kraftigt ökad vinst och försäljningen av nya XC90 överstiger förväntningarna.

I morse rapporterade vi om att personbilstillverkaren Volvo ökat sin vinst rejält under första halvåret 2015. Anledningarna till vinstökningen är många, bland annat har försäljningen ökat i framför allt Europa. Vad gäller försäljningen har nya XC90 visat sig vara en framgång att kunna luta sig mot.

Volvo hade som mål, innan lanseringen av nya XC90 tidigare i år, att sälja 50 000 exemplar innan 2015 års utgång. Men redan nu, när en stor del av året återstår, har Volvo fått in nästan 57 000 kundbeställningar på nya XC90. Därmed är det uppsatta målet redan överträffat med råge.

För att ha en chans att möta den stora efterfrågan kör Volvo treskiftstillverkning i fabriken i Torslanda.

Av de kunder som beställt en ny XC90 har drygt tre fjärdedelar valt det lyxigaste alternativet Inscription som kostar 40 000 kronor extra utöver grundutförandet (samma pristillägg som för R-Design).

– Då 76 procent av kunderna väljer toppversionen Inscription är det rimligt att säga att vi nu har befäst vår position som premiumbiltillverkare, säger Volvos marknadschef Alain Visser.

Volvo sålde under årets första sex månader 232 284 bilar, en ökning med drygt 3 000 jämfört med samma period året dessförinnan. Volvo har som mål att innan 2020 få till en årlig försäljningsvolym om 800 000 bilar. Med S90 och V90, som står näst på tur och är ersättare till dagens S80 och V70, har Volvo möjligtvis ännu fler försäljningsframgångar att se fram emot den närmaste tiden.

Missa inte att läsa våra test av nya Volvo XC90 som du hittar här och här. En lång provkörningsrapport med film av nya XC90 T8 Twin Engine hittar du här.