Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Nya Volvo XC90 2015
Nya Volvo XC90 2015
Nya Volvo XC90 2015
Nya Volvo XC90 2015 Foto: Erik Fägerhag, Volvo

Nya Volvo XC90 – första provturen

Teknikens Värld besöker Volvos hemliga testanläggningar i norra Sverige. Som första biltidning i Sverige åker vi nya XC90!

Läs allt om nya Volvo XC90 i Teknikens Värld nr 9/2014. Beställ ditt exemplar här.

Ögonblicket är mer än historiskt. Efter intensiv dialog med Volvo Personvagnars PR-avdelning och framstötningar på diverse avdelningsnivåer är vi på plats! ”Expedition nya XC90” står på schemat och platsen är vald med omsorg eftersom det är ett halvår innan bilen får sin officiella debut i samband med bilsalongen i Paris. I nordligaste delarna av Lappland får vi stifta bekantskap med projekt V526 för första gången.

Teknikens Världs Hans Hedberg har som en av få människor utanför Volvo redan fått känna och klämma på nya XC90 – och dessutom fått åka med i bilen, både som fram- och baksätespassagerare.

 Nya Volvo XC90, som alltså betecknas V526 internt hos Volvo, ska inte visas upp förrän om sex månader men testchef Hedberg har så mycket att berätta om Volvos nya suv ändå. Tekniken, med allt från chassikonstruktioner (SPA) till motorer (VEA), utrymmen och funktioner samt – inte minst – hur bilen går och hur den ser ut under maskeringen. Därmed får vi också en insyn i hur Volvos andra framtida modeller kommer att se ut.

Allt om nya Volvo XC90 läser du i Teknikens Värld nummer 9/2014 som finns ute i butik från och med i dag (10 april). Du kan även beställa ditt exemplar online. Missa inte denna fantastiska inblick i en av Volvos viktigaste lanseringar på länge.

Teknikens Värd är enda svenska biltidning som har provåkt med nya Volvo XC90. Några få utländska biltidningar har även kört bilen, men inga andra svenska utöver Teknikens Värld.

Hans Hedberg framför fronten och bakom ratten på nya Volvo XC90.