Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
060705_outlander
060705_outlander
060705_outlander
060705_outlander

Nygammal Mitsubishi Outlander till Paris

Japans bäst säljande suv, Mitsubishi Outlander, har alltid haft det svårt att komma till Europa. Den första bilen var klar redan 2001 men nådde Europa först 2003. Till årets Parissalong tar Mitsubishi med sig nya Outlander som redan finns i Japan.

I oktober förra året hade nya Mitsubishi Outlander premiär i Japan. Sedan dess finns den till salu i hemlandet och de närmsta grannländerna i Asien fick också ta del av den men mycket längre än så kom den inte. Nu till Parissalongen kommer dock den färdiga produktionsbilen men med namnet Outlander Concept och det är sedan tidigare klart att bilen kommer till försäljning i Europa under våren 2007.

Hur som helst så får vi se den på Parissalongen och det med lite fräschare design. Mitsubishis designers försökte välja den sportiga linjen men på något sätt blanda den med vanlig, tråkig mellanklass. Resultat blev just inget särskilt men en helt okej linje, i alla fall från sidan sett. 

På den asiatiska versionen har den mycket snygga och kaxiga mittlinjen på huven tagits bort men på de illustrationer vi sett på den europeiska versionen är den med igen och bidrar starkt till sportighetskänslan.

Outlanders nuvarande version har fått mycket kritik för att den har alldeles för dåliga utrymmen. Den är helt enkelt för liten. Nu är den en dm längre än tidigare och det bör bidra till något större utrymmen.

Motoralternativet blir till en början bara ett enda. Det är en 2-liters Euro4-klassad diesel från Volkswagen med sexväxlad låda och 140 hk.

Med systemet "Hide&Seat" kan bilen bli sjusitsig. Under golvet i bakluckan gömmer sig en extra stolsrad som kan fällas upp vid behov. Vill du ha ett enormt benutrymme kan du ta upp den tredje raden och ta ner mittenraden.

Mitsubishi Outlander Concept visas alltså på Parissalongen som inleds i september.