Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
BMW Vision Gran Turismo
BMW Vision Gran Turismo
BMW Vision Gran Turismo
BMW Vision Gran Turismo

Nytt innehåll i Gran Turismo 6

Tre nya uppdateringar till Gran Turismo 6 som innehåller fyra nya bilar och en del annat spännande material.

BMW har skapat en nu konceptbil som finns tillgänglig i Playstation 3-spelet Gran Turismo 6 som lanserades i december förra året. Bilen har fått namnet Vision Gran Turismo och baseras på nya 2-serie Coupé. Karossen har dock modifierats kraftigt och mycket av inspirationen kommer från sjuttiotalets CSL-tävlingsbilar.

Trots att Vision Gran Turismo endast existerar i tv-spelsvärlden har BMW släppt en del specifikationer gällande den. Kraften levereras av en 3,0 liters turbosexa som levererar 542 hästkrafter och 600 newtonmeter som är kopplad till en sexväxlad sekventiell låda. Bilen ska väga 1 180 kilo vilket är cirka 300 kilo lättare än M235i som är den nuvarande värstingmodellen av 2-serie som finns i verkligheten.

Som en hyllning till F1-legenden Ayrton Senna, som för 20 år sedan avled efter en olycka på Imola under San Marinos Grand Prix 1994, släpps nu specialmaterial till GT6. Bland annat kan du köra Sennas gokart som har tävlade med i World Karting Championship i början av sin karriär, samt hans svarta Lotus 97T som du kan köra på banor som Brands Hatch och Monza. Banorna har också byggt om för att efterlika hur de såg ut på åttiotalet.

Volkswagen håller på att designa en bil som de kallar för Vision GTI vilket vi kan gissa blir en liknande tolkning av Golf GTI som BMW gjort med 2-serie. Än så länge finns det inte så mycket uppgifter om denna förutom att den ska presenteras 23 maj.

BMW Vision Gran Turismo finns tillgänglig redan nu medan Senna-materialet lanseras i slutet av maj.

https://youtu.be/rwPcPJqeE7w?width=575&height=353https://youtu.be/S7XzavG07-I?width=575&height=353