Nytt koncept pekar ut Infinitis framtid

Eldrift och djärvt formspråk. Ny konceptbil från Infiniti visas upp under Pebble Beach Concours d’Elegance. Här är ett smakprov.

Infiniti hör till alla de biltillverkare som lagt om kurs mot eldrift. Från 2021 ska alla bilar från Nissans premiummärke vara elektrifierade.

Den 23 augusti under Pebble Beach Concours d’Elegance ska man visa upp en konceptbil med eldrift och prestanda i fokus. Förutom att ge ett smakprov på hur märkets bilar kan se ut i framtiden så är även konceptet ett avstamp för Karim Habib vid rodret som chef för designlaget, stationerade i såväl Japan, Storbritannien som USA.

Från forntid till framtid. Prototype 9 visades upp av Infiniti under förra årets upplaga av evenemanget.

Med pressmeddelandet följer illustrationen överst som visar… någonting. Vi på redaktionen är oense om vad det är men formspråket är helt olikt det vi tidigare har sett från märket. Ett långt kliv från det retrodoftande konceptet Prototype 9 som man visade upp vid samma tillställning förra året.

Karim Habib har tidigare jobbat för BMW där han bland annat låg bakom inredningen på BMW 5-serie (E60) och den exteriöra designen på BMW 7-serie (F01). Åren 2012 till 2017 var han designchef hos BMW.