Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: Opel

O-Team Zafira Life – mullrande bygge från Opel

Luftfjädring, V8-muller, vinge, häftig strajpning, fräcka fälgar, vinge på taket och mer på det – här bygget O-Team Zafira Life som förmodligen kommer att göra dig besviken.

Skåpbilar med prestanda, eller som i alla fall ger sken av sådan, har vi skrivit om förr här på teknikensvarld.se. Ni minns nog kittet till Ford Transit från MS-RT som vi skrev om förra året liksom de två trimmade Fordarna, en Tourneo Connect och en Transit Connect, med RS och ST-teknik som vi lyfte fram tidigare i år. Nu flyttar vi fokus till Opel och deras nya bygge O-Team Zafira Life.

Bilen har visats upp under den stora Opelträffen i Oschersleben och bygger på fjärde generationen Zafira, en modell som blev officiell i januari och som du kan läsa om här.

Foto: Opel

Det handlar med andra ord inte om en äkta skåpbil utan en minibuss/mpv med dekaler för de bakre rutorna. Vinge på taket, kjolar längs trösklarna, 20-tums BBS-fälgar, gula bromsok som kontrollerar skivorna med en diameter på 380 millimeter samt kängurubåge i fronten tuffar till bilen.O-Team Zafira Life har luftfjädring som även kan kontrolleras med en fjärrkontroll på distans.

Bilen vill flörta med fantaster av såväl teveserier från 80-talet som Opels motorsportshistoria. Namnet för tankarna till serien A-team och det gör också strajpningen på bilen men färgerna är en nytolkning av Opels klassiska tävlingsfärger, som vi tidigare sett på konceptet Opel GT X Experimental. En stil som går igen invändigt med detaljer i fluorescerande gult och stolar är hämtade från modellen Insignia GSi (läs vår provkörning av bilen här).

Foto: Opel

Under huven har det hänt mindre. Där finns den vanliga toppmotorn, en tvålitersdiesel på 177 hästkrafter kopplad till en åttastegad automatlåda. Bilen tar sig med andra ord 0-100 km/h på 10,4 sekunder och toppar 185 km/h. Inga dåliga siffror i och för sig men matchar inte ljudet av en mullrande V8 som uppstår när du vrider på nyckeln. Jo, det är sant.Se bilen demonstreras på klippet nedan.

https://youtu.be/vX8RCV_pugk