Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
070905-ford-kuga070905-ford-kuga070905-ford-kuga
070905-ford-kuga

OFFICIELL: Ford Cougar

Ford Cougar skulle egentligen ha presenterats på bilsalongen i Frankfurt nästa vecka. Då bilder på bilen läckte ut på internet i förtid har Ford valt att officiellt presentera modellen redan nu.

Ford Cougar, som tidigare har gjort sig känd under namnet X-Max och samtidigt heter Kuga utanför Europa, är Fords första så kallade crossover som kommer att lanseras under den senare delen av nästa år. Redan nu väljer Ford att visa upp modellen som en så kallad konceptmodell. Nästa vecka kommer modellen att officiellt att visas upp för besökarna på bilsalongen i Frankfurt. 

Ford Cougar har ett muskulöst utseende som Ford väljer att kalla ”Kinetic design”. Ford Cougar bygger på Fords C-platform (samma som C- och S-max). Den kommer att finnas både i två- och fyrhjulsdrivet (Haldex) utförande. Motormässigt kommer den att erbjudas både som bensin (1,3 liter)- och dieselmodell (2,0 liter Duratorq TDCi på 136 hästkrafter) med sexväxlad låda.

 

Inredningen känns igen från S-Max och nya Mondeo. Instrumenteringen rymmer en 7-tums färgskärm från Blaupunkt som med hjälp av satellitnavigering visar rätta vägen. Det som den lilla övervakningskameran baktill "ser" visas på ger den stora färgskärmen, och  är ett praktiskt hjälpmedel vid backning av  Cougar .