Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: Lexus

Lexus UX officiell – fakta, bilder och film

Förra veckan såg vi en första teaserbild på Lexus kommande, lilla suv, UX. Nu har Lexus släppt den första officiella bilden inför premiären i Genève nästa vecka.

Den första bilden, som visar bilen snett framifrån, visar en något nedtonad design jämfört med konceptbilen, men ett utseende som fortfarande är aggressivt. Framför allt den stora, och karaktäristiska, spindelgrillen drar ögonen till sig.

Konceptbilens spikiga fälgar och kameror till backspeglar verkar dock ha fått stryka på foten.

Tyvärr får vi inte se bilen bakifrån, men vi vet sedan tidigare att UX bland annat ärver konceptbilens horisontella ljusramp.

Invändigt verkar UX få ett infotainmentsystem som påminner om storebror LS (se videon nedan).

Lexus skriver själva i sin pressrelease att UX kommer att byggas på en helt egen, nyutvecklad plattform. Än så länge  vet vi inte vad den heter, men enligt Lexus själva ska den nya plattformen bidra till att UX får ”exceptionell karosstyvhet och en låg tyngdpunkt för exceptionell handling”

Några mått för nya UX är heller inte släppta, men sedan tidigare vet vi att konkurrenterna stavas Volvo XC40, Mercedes GLA, Audi Q3 och BMW X1

.Lexus har tidigare registrerat modellnamnen UX 200, UX 250 och UX 250h vilket tyder på en blandning av förbränningsmotorer och hybridalternativ.Något pris är ännu inte offentliggjort. Troligtvis avslöjas det nästa vecka när modellen visas på bilsalongen i Genève.Utöver UX kommer Lexus i Genève att visa upp suven RX i förlängt utförande – RX L.

https://youtu.be/KvOTQCj1eZQ