Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Seat Leon X-Perience officiell – tål tuffare tag

Seat Leon ST Kombi klär på sig galonbyxorna och kliver upp en våning, nya tuffare terrängversionen X-Perience är här.

Seat Leon är en av de viktigaste modellerna för Seat och sedan den lanserades som ST Kombi förra året har marknadsandelen för märket ökat. Sedan någon månad tillbaka går det att beställa ST Kombi med fyrhjulsdrift från Haldex och nu visar de upp den ännu mer terrängvänliga versionen X-Perience.

Koncernsyskonet Skoda Octavia Scout har planerad säljstart under sommaren och likt den nyttjar även Leon X-Perience Haldex senaste fyrhjulsdriftssystem, Haldex 5. Leon X-Perience har jämfört med vanliga Leon ST cirka 15 millimeter högre markfrigång, skärm- och tröskelbreddare som ger ett mer robust intryck.

Motoralternativen är fyra varav tre dieselmotorer på 110, 150 eller 184 hästkrafter samt en bensinmotor på 180 hästkrafter och 280 newtonmeter. Fyrhjulsdrift är standard för samtliga alternativ och DSG-automatlåda är standard för bensinmotorn och den starkaste dieseln på 184 hästkrafter. Till de svagare är det sexväxlad manuell låda som gäller. Bränsleförbrukning för dieslarna uppges vara mellan 0,48-0,49 liter per mil och bensinmotorn vill ha 0,66 liter per mil.

Seat Leon X-Perience kommer att börja säljas i Sverige i slutet av året men något pris är ännu inte satt.