Officiell: Suzuki Grand Vitara facelift

Du som trodde att Moskvas bilsalong enbart innebar nya ryska bilar, och Mazda 6, trodde fel. På bilsalongen begår också ansiktslyfta Suzuki Grand Vitara premiär – vi har första bilderna!

Suzukis suv-serie Vitara kom i sin första tappning 1988, och blev då den naturliga ersättaren till 1980-talets populära ”disco-jeepar”, Suzuki SJ413. Andra generationen kom 1999, och kom bara till Sverige bara som Grand Vitara (gamla modellen tillverkades dock parallellt fram till 2006). Dagens Grand Vitara kom 2005, och börjar därför bli mogen för att fräschas upp en aning, trots att ett mindre facelift kom 2008.

Det tycker också Suzuki själva, och det är därför man nu, på bilsalongen i Moskva, presenterar den nya faceliftade Grand Vitaran som du kan se på bilderna ovan och i galleriet nedan. Men japanerna verkar ändå rätt nöjda med hur Grand Vitara ser ut, ty nog får man säga att även detta facelift tillhör den milda sorten. Det krävs en riktig Vitara-kännare för att notera förändringarna. 

Fronten har förärats en ny grill, och stötfångaren är gjord i ett nytt typ av plastmaterial som Suzuki utvecklat, som innebär en viktbesparing på omkring 10 procent. Det är mest nytt på fronten, utöver de nämnda förändringarna där är det endast fälg-, klädsel- och kulöralternativ som är nytt i faceliftet. 

Längtar du efter nya Grand Vitara lär det inte dröja särskilt länge innan den finns hos din Suzuki-handlare. Annars kan du dregla över det fyra bilder stora bildgalleriet nedan, eller det stora historiska bildgalleriet över Suzuki Vitara ytterligare ett steg ner.