Officiella: Alpine A110 Pure och Légende

Franska Alpine utökar sin A110-flora med Pure och Légende. Två varianter av A110 som egentligen är varandras motsatser. Premiären sker på Genève-salongen.

Det tog ett tag, men i slutet av förra året startade så produktionen av efterlängtade Alpine A110. Första serien bilar, Première Edition (runt 2 000 bilar), är dock slutsåld sedan länge.

Ledsen över att du inte hann lägga vantarna på något ex? Då kan du andas ut nu. Alpine har nämligen tagit fram två helt nya varianter av A110: säg hej till Légende och Pure.

Légende (grå) och Pure (vit) Foto: Sébastien Staub/Alpine

Till det yttre kan det vara svårt att se någon skillnad mellan Pure, Légende och ”vanliga” Première Edition – men det är under skalet det händer.

Légende kan närmas beskrivas som en A110 med extra lull: justerbara lättviktstolar från Sabelt, full läderklädsel och med en interiör med inslag av glansig kolfiber. Alpine beskriver själva Légende som en än mer sofistikerad variant av A110, avsedd för att kunna köras varje dag eller för att tas ut på långa bilturer.

Pure däremot, är motsatsen till Légende.

Pure är som namnet antyder för puristen. Detaljerna är få men Pure ska vara den mest strippade och ”förar-fokuserade” versionen av A110 hittills. Pure benämns som ”A110 i sin lättaste form”. Någon viktsiffra nämns dock inte men med tanke på att vanliga A110, utan några tillval, väger in på 1080 kilo bör Pure hamna någonstans där i krokarna.

En gemensam nämnare för Légende och Pure är dock motorn. Båda är bestyckade med den fyrcylindriga, turbomatade 1,8-litersmotorn på 252 hästkrafter som sitter i Première Edition (bilden ovan). Maskinen är kopplad till en sjuväxlad dubbelkopplingslåda

Både Légende och Pure får premiär på Genève-salongen den 6 mars. Då presenteras också priserna.

I och med premiären av varianterna läggs även tre nya färger till A110-paletten: Blanc Irisé, Bleu abysse och Gris Tonnerre.