Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
080206-lancia-delta
080206-lancia-delta
080206-lancia-delta
080206-lancia-delta

Officiella bilder på nya Lancia Delta

Om cirka tre veckor drar årets bilsalong i Genève igång. Då kommer Lancia Delta att debutera. Redan idag kan du se bilder på nyheten här.

Lancia, som är ett dottermärke till Fiat, har en historia som sträcker sig över hundra år tillbaka i tiden. På senare år har märket haft en försvinnande liten försäljning vilket man nu har för avsikt att ändra på. Förhoppningen är att de nya modellerna och olika så kallade ”showrooms” på attraktiva platser i storstäder ska sätta fart på försäljningen. 

Lancia Delta är designad av Lancia Style Centre. Enligt de knapphändiga är bilen 4,5 meter lång med en hjulbas på 2,7 meter. Vidare anges den vara 1,8 meter bred och 1,5 meter hög. 

Delta kommer att finnas med flera olika motoralternativ med turbo, både bensin och diesel, som ska erbjuda mellan 120-200 hästkrafter.  Dessutom kommer det vara möjligt att välja mellan manuell, robotiserad eller automatisk ( sex-stegad) växellåda.

Antisladdsystemet ESC (Electronic Stability Control) och det elektroniskt kontrollerade systemet SDC för fjädringskomponenterna ska bidra till god säkerhet i kombination med bra komfort.

Den ljusa och stilrena inredningen som enligt Lancia är tillverkad av lyxiga material ska bidra till en exklusiv känsla. Dessutom hävdar Lancia att kupén ska vara välisolerad från väg- och motorljud för bästa möjliga komfort. Instrumenteringen rymmer en massa spännande finesser. Ljudanläggningen från Bose är med CD-spelare och klarar givetvis även att spela MP3-filer. Den integrerade satellitnavigatorn kommer från Magneti Marelli.

Lancia Delta kommer att premiärvisas på Genèvesalongen. Försäljningen i Europa kommer att påbörjas i sommar.