Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
070727-mini-clubman-bmw070727-mini-clubman-bmw070727-mini-clubman-bmw
070727-mini-clubman-bmw

Officiella uppgifter för Mini Clubman

Passande nog har de officiella bilderna på Mini Clubman läckt ut samtidigt som BMW släppte de officiella uppgifterna för bilen. Två år efter att den visades som konceptbil.

Mini Clubman blir en fyrdörrars kombiversion av vanliga Mini, fast med längre hjulbas. Jo, ni läste rätt, fyrdörrars kombi eftersom det finns två främre dörrar och en baklucka (som består av två dörrar upphängda i vänster och höger kant). Vad som gör den till fyrdörrarsbil är den mycket speciella lösningen med en liten fjärde dörr bakom främre passagerardörren (titta genom bilen på bilden så ser ni en extra dörrstolpe). Denna fjärde dörr är av ”självmordstyp” eller om man nu hellre vill kalla den ”brudfångardörr”.

Motorutbudet kommer att bestå av tre fyrcylindriga motorer. En bensinare på 1,6 liter som ger 120 hästkrafter och 160 Newtonmeter i vrid och en diesel på 1,6 liter med 110 hästkrafter och 240 Newtonmeter. Toppversionen blir Clubman S med en turboladdad 1,6-litersmotor på 175 hästkrafter och 240 Newtonmeter. Alla tre motorer kommer att kunna kombineras med en sexväxlad manuell låda eller en sexväxlad automatlåda som tillval.

Bilens prissättning är ännu okänd, men kommer att bli officiell strax innan bilens lansering i början av nästa år. Troligtvis kommer bilen att visas upp för första gången på bilsalongen i Frankfurt i september.

Baklucka i form av två dörrar upphängde i vänster respektiva höger kant.