Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
080217-volvo-xc60080217-volvo-xc60080217-volvo-xc60
080217-volvo-xc60

Officiella Volvo XC60-bilder har läckt ut

Inte helt otippat! De officiella bilderna på nya heta Volvo XC60 har läckt ut på Internet i förtid. Steve Mattins skapelse visas inför publik först nästa månad nere i Genève.

Tyvärr är bilderna inte klockrena rent kvalitetsmässigt, men de ska i alla fall föreställa de officiella bilder som Volvo tänkt släppa den 20 februari, alltså nu på onsdag. Man ser klart och tydligt ”släktskapet” med den konceptbil som Volvo visade upp på Detroitsalongen i januari förra året. Huvuddragen finns kvar, men i den antagligen mer eller mindre färdiga versionen har vissa attribut strukit på foten. Tittar man på interiören ser man också likheter med konceptbilen, men de tuffa och ”coola” lösningarna har slätats ut och ser nu mer ut som hos övriga modeller, inte helt oväntat dock. Konceptbilens instrumentbräda och stolar var kanske lite för mycket framtid. Konceptbilens bilder kan du se genom att klicka på länkarna nedan.

Volvo XC60 är designchef Steve Mattins första skapelse där han har fått hålla i trådarna redan från början. Bilens grundar sig på samma plattform som nuvarande Land Rover Freelander II. Motorerna blir fyr-, fem- och sexcylindriga, både dieslar och bensinare. Toppversionen får troligtvis till en början 3,2-litersexan som känns igen från både S80 och V70. Etanolmotorer lär också hamna under huven, och då med stor sannolikhet den snart aktuella 2,5FT med 200 turbohästar.

Volvo XC60 begår sin publika premiär på Genèvesalongen som öppnar upp portarna den 6 mars.