Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Mazda MX-5 SpyderMazda MX-5 SpyderMazda MX-5 Spyder
Mazda MX-5 Spyder

Oh la la... Mazda MX-5 Spyder och Mazda 2 Turbo

På tisdag är det dags för årets SEMA Show i Las Vegas och bland det fränaste som ställs ut där kommer från... Mazda! Vad sägs om läckra MX-5 Spyder och urtuffa Mazda 2 Turbo.

Årets största eftermarknads- och stylingmässa är utan tvekan SEMA Show i Las Vegas. År efter år bjuds vi på bilar som får snålvattnet att rinna från mungiporna och oftast är det de amerikanska biltillverkarna och stylingfirmorna som försöker övertrumfa varandra, men denna gång får de se sig slagna av en japan, nämligen Mazda.

 Mazda tänker visa upp något så läckert som MX-5 Spyder. Tyvärr ger Mazda oss i dagsläget inte mer information än att det är en MX-5 med ”nytt, aggressivt utseende”. Något vi helt klart håller med om. Djup frontspoiler med hungrigt gap, snitsiga dörrtrösklar, hjul som fyller ut hjulhusen och – det enda rätta för en riktig spyder – ett canvastak som tjänar som nödlösning om det skulle falla regndroppar från himlen. Läckert är bara förnamnet.

 Den andra bilen japanerna ställer ut på SEMA Show är Mazda 2 Turbo. Även här är informationen fåordig. Det enda vi får veta är att den är ”en av våra mest kraftfulla turbomotorer i vår lättaste plattform”. Kanske är det en förhandsvisning av en stundande Mazda 2 MPS?

 Mer information om dessa båda heta kärror på teknikensvarld.se så fort Mazda väljer att berätta mer om dem.

Tycker du dig känna igen tygtakslösningen på MX-5 Spyder? Kanske det är Porsche Boxster Spyder du tänker på?