Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
080505-bmw-m1-prototyp
080505-bmw-m1-prototyp
080505-bmw-m1-prototyp
080505-bmw-m1-prototyp

Omaskerad BMW M1-prototyp!

För en vecka sedan visade vi dig bilder på BMW M1 Hommage – en bil som tippas gå till historien som enbart en designstudie. Men sett till bilden ovan kanske alla drömmar om en produktionsversion blir verklighet, eller är det hela bara en bluff?

Frågan är alltså om denna vita BMW-prototyp verkligen står på betonggolvet i en hangar i Spanien, eller om det är någon som är riktigt skicklig på Photoshop som försöker lura världen eller kanske bara vill visa BMW:s designers hur M1 Hommage egentligen bör se ut? Vi låter det vara osagt. Bilden dök upp på bilbloggen Fresh Tarmac igårkväll.

Bilens profil är ganska snarlik den som Audi R8 besitter, men i övrigt ser man tydliga drag från senaste generationens M3, inte minst den bulliga huven och delar av fronten. Det råder delade meningar om det är en mittmotor- eller frontmotorförsedd prototyp, men nog ser det nästan ut att vara det sistnämnda i och med bulan på huven med de kringliggande ventilationshålen.

En sak är i alla fall säkert – är detta en BMW och den blir verklighet så kommer R8 att få en tuff konkurrent att ta hänsyn till… så BMW, bygg den! Även om det skulle visa sig att det bara är en photoshop-bild.

Läs mer