Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Opel Adam RocksOpel Adam RocksOpel Adam Rocks
Opel Adam Rocks Foto: Opel PR

Opel Adam blir minisuv nästa år

Volkswagen Cross Up och Fiat Panda får snart en konkurrent i form av en tilltuffad Opel Adam. Insiderkällor bekräftar att Adam förvandlas till minisuv nästa år.

Opel kommer att lansera en suvversion av småbilen Adam nästa år, avslöjar en person som är involverad i utvecklingen hos Opel för Automotive News Europe. Bilen kommer att bli mycket lik konceptbilen Adam Rocks som ställdes ut i Genéve i våras, vilket innebär någon centimeter extra markfrigång och gummiklädda stötfångare. Om produktionsbilen får behålla namnet Rocks återstår dock att se.

 Rocks-konceptet från i våras visade inte bara att Opel planerar att lansera en suvliknande Adam-version utan även att man har tagit sikte på Fiat 500C och Citroën DS3 Cabrio. Det skjutbara tygtaket har åter blivit moderiktigt på senare år och Opel tycks inte vilja vara sämre.

 Minst lika heta är de små, suvliknande modellerna som med undantag för Fiat Panda 4x4 saknar allt vad terrängegenskaper heter. Panda, Cross Up och kommande Adam-suven är de allra minsta men strax ovanför dem finns ett överflöd, några av de senaste är Renault Captur, Peugeot 2008 och Opel Mokka, varav de två senare har blivit stora försäljningsframgångar.