Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Opel Adam S klar för start i Paris

Lilla Adam har inte riktigt blivit den succé Opel hoppats på men kanske kan fler hästkrafter få fart på försäljningen. Nu kommer Adam i ett turboladdat och vässat S-utförande.

På bilsalongen i Paris kommer Opel att ställa ut småbilen Adam i ett sportigt S-utförande. Det gjorde de förvisso redan i Genève i våras men då sades det att bilen bara var ”nära produktion” och alltså inte helt säljklar.

Men nu är det den riktiga varan och från och med november kan man köpa sig en Adam S som inte riktigt är en OPC-bil men ändå en klart vässad variant av Adam. 1,4-litersmotorn som i vanliga fall ger 87 eller 100 hästkrafter har i Adam S fått ett turboaggregat och 150 hästkrafter i max effekt och ett maximalt vridmoment på 220 newtonmeter. Kraften skickas till framhjulen via en sexväxlad manuell låda.

0-100 km/h ska gå på 8,5 sekunder och efter ett tag kommer den upp i toppfarten som är ”en bra bit över 200 km/h”. S-tillägget innebär inte bara mer effekt. Opel har styvat upp fjädring och styrning och plockat större bromsar från OPC-lagret samt satt på 18-tumsfälgar med 225/35-däck.

Adam S känns igen i fronten och baken där nya, aggressiva linjer har tillkommit och inne i kupén hittas Recaro-sportstolar i läder.