Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Opel Ampera får rejäl prissänkning

Samtidigt som flertalet konkurrenter visar nya elbilar och hybrider i Frankfurt passar Opel på att sänka priset på laddhybriden Ampera – rejält.

Opel gick tidigare i veckan ut med att de skulle sänka priset på Ampera. I Tyskland sänks priset med 17 procent till 38 300 euro, vilket är en sänkning med nästan 8 000 euro. Nu följer Opel Sverige upp genom att annonsera det nya priset för Ampera – från 379 900 kronor.

 Enligt Opels vd Karl-Thomas Neumann är det inget sammanträffande att det nya priset offentliggörs just nu när flera konkurrenter visar nya elbilar och laddhybrider.

 – Vi ser det som ett bra tillfälle i och med all uppmärksamhet kring eltransporter och vi vill påminna folk om att vi redan har funnits på marknaden i ett och ett halvt år, säger Neumann till Automotive News Europe.

 Prissänkningen på omkring 80 000 kronor är ett medvetet drag för att sätta fart på försäljningen som inte har gått riktigt så bra som Opel hade hoppats på. Det ska nu bli intressant att se vad som händer i segmentet.

 Nu väntar vi bara på att Chevrolet ska lansera en liknande prissäkning för systermodellen Volt men mer intressant är vad som händer med övriga konkurrenter. I höst lanseras BMW i3 som kostar från 375 900 kronor utrustad med räckviddsförlängande bensinmotor. Den rent eldrivna versionen kostar från 339 900 kronor. Inte att förglömma är Toyota Prius Plug-in Hybrid som börjar på 364 400 kronor. Det börjar hårdna bland elbilarna och hybriderna!