Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Opel Ampera
Opel Ampera
Opel Ampera
Opel Ampera

Opel Ampera testas som ambulans

Den har visat sig fungera bra som pendlarbil för vanliga människor, men hur väl lämpar sig Opel Ampera som ambulans? Det ska ambulansen i Yorkshire ta reda på.

Nissan Leaf har tagit värvning hos den portugisiska polisen, Vauxhall (Opel) Ampera tjänstgör hos Scotland Yard och Chevrolet Volt håller gatorna säkra i New York. Fler och fler el- och hybridbilar finns i allmänhetens tjänst, även om det fortfarande rör sig om väldigt begränsade antal. Nu är det dags för Ampera att även testa livet som ambulansfordon.

 Yorkshire Ambulance Service NHS Trusti Storbritannien som vill ta reda på om det går att använda Ampera som ambulans. Under de närmaste månaderna kommer en Ampera att köras som akutbil i Yorkshire. Den kommer alltså inte att användas som en regelrätt ambulans, av rent utrymmesmässiga skäl.

 Anledningen till att Yorkshire-ambulansen vill testa Ampera i skarp tjänst är att de har omkring 900 bilar i sin flotta. 900 bilar drar en hel del bränsle och släpper ut mycket koldioxid. Målet är att fordonsflottan ska släppa ut 30 procent mindre koldioxid senaste 2015 och självklart vill man även spara pengar genom att använda mindre bränsle.