Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Nya Opel Insiginia får konkurrens från Crossland X

Opel hade inte tänkt visa upp nyligen presenterade Crossland X på bilsalongen i Genève med start den 7 mars. Nu har de gjort en helomvändning i och med de långt gångna diskussionerna om att PSA ska ta över just Opel.

Opels nya lilla crossovermodell Crossland X, lillebror till Mokka X, hade digital premiär redan den 18 januari och visades upp vid ett event i Berlin i februari. Mycket mer än så skulle det inte bli innan marknadslanseringen i sommar, hade Opel tänkt sig.

Men nu har den tyska biltillverkaren tänkt om, i och med att det just nu är så mycket fokus på PSA och Opel. PSA är ju som bekant väldigt nära att ta över både Opel och Vauxhall från General Motors. Eftersom Crossland X är en modell, den första, som tagits fram i samarbete med just PSA, och delar plattform med nya Citroën C3, passar det bra att visa upp modellen på bilsalongen i Genève som startar i nästa vecka. Crossland X ska på plats vara en form av redogörelse för hur fruktbart PSA/Opel-samarbetet har varit och kan fortsätta att vara.

Det betyder också att Crossland X, och hela PSA/Opel-affären, kommer att stjäla fokus från nya Insignia, både halvkombin och kombin, som var tänkt att stjäla det mesta av rampljuset i Opels monter nere i Genève.