Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Opel Astra finns nu som OPC ”Light”

Många går och väntar på nya Opel Astra OPC. Många får gå och väntal lite till, men för vissa kanske det räcker med Astra OPC Line Sport Pack som debuterar nu.

Årets Bil 2016 är en hit för Opel. Som vi skrev förra veckan går nya Astra riktigt bra sett till försäljningen. Kanske är det för att den blev genast en testvinnare hos oss på Teknikens Värld? Nya Astra går även riktigt bra på vägen, men så överdrivet sportig är den inte. Det rättar Opel till nu genom att ge Astra ett OPC Line-sportpaket. Just det, det är bara visuella förändringar. De riktiga OPC-förändringarna med uppumpat maskineri kommer senare.

Med OPC Line Sport Pack har Opel gett Astra en frontspoiler som ger modellen ”en starkare närvaro och extra låg hållning”. I och med spoilerns förändringar har dimljusen försvunnit. Tröskellådorna har tuffats till med kjolpaket och bakre stötfångaren har gjorts om med två stående reflexglas/ljus som tillsammans med övrig belysning bildar ”utropstecken” på bilens kanter. Ytan däremellan, där registreringsskylten är placerad, har fått helt ny utformning.

OPC Line Sport Pack finns till Astra i modellversionerna Active, Dynamic och Innovation (endast Dynamic finns i Sverige) och kostar, i Tyskland, motsvarande 10 900 kronor.