Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
110426-opel-astra-gtc110426-opel-astra-gtc110426-opel-astra-gtc
110426-opel-astra-gtc

Opel Astra GTC – lika tuff som konceptet

Förra Opel Astra i coupéutförande var en linjeskön men ovanlig uppenbarelse. Nu gör sig Opel redo att lansera efterträdaren Astra GTC. De första bilderna visar en kurvig tuffing.

PeO, de har släppt bilder på en ny Opel! Redaktionens obotlige Opel-entusiast PeO Kjellström kommer rusande och frågar kritiskt varför den inte redan ligger ute på hemsidan. ”Det är ju hetaste nytt!” Riktigt lika uppspelt som PeO blir kanske inte alla över att Opel har släppt de första bilderna på en produktionsmässig Astra GTC, men det är ändå en positiv överraskning.

Bilen på de kraftigt datormanipulerade bilderna är nämligen mycket lik det linjesköna konceptet Astra GTC Paris och ser ut att kunna bli en tuff konkurrent till Volkswagens sport-Golf Scirocco. Samtidigt som de släpper de nya bilderna berättar Opel att testerna är inne i sitt absoluta slutskeende och att orderböckerna öppnas den 7 juni, då man även ska presentera all information om bilen. Den riktiga premiären är planerad till Frankfurtsalongen i september. Mässbesökarna kommer då att kunna se en femsitsig Astra med tre dörrar och klart muskulösa och kurviga linjer. Självklart hoppas vi även på att få se någon av de starkare motorerna från vanliga Astra och kanske även en upphottad sportvariant.

Läs mer

Test och provkörningar