Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Opel Astra OPC
Opel Astra OPC
Opel Astra OPC
Opel Astra OPC Foto: Axel Wierdemann

Opel Astra OPC är här med 280 hästar!

Aldrig hade du kunnat föreställa dig en Opel Astra som du kan bränna omkring med i 250 knutar?! Men nu kan du för här är 280 hästkrafter Opel Astra OPC som toppar just 250 km/h.

Det är redan drygt två år sedan nya Opel presenterade senaste generationen och nu är det dags att visa upp modellen efter att Opel Performance Center har satt klorna i den. Resultatet är den vassaste Astran som någonsin sett dagens ljus.

 OPC-gänget har slängt i en turbomatad fyrcylindrig bensinmotor med hela 280 hästkrafter och 400 newtonmeter (förra generationen hade 240 hk och 320 Nm). Det får anses vara en högst respektabel effektsiffra sett till golfklassen som Astra lirar i.

 Exempelvis har Volkswagens värsting Golf R tio hästkrafter färre, men i gengäld bjuder den på fyrhjulsdrift vilket ger den en fördel gentemot Astrans drivning på framhjulen. En par andra konkurrenter som däremot också har framhjulsdrift är Ford Focus RS och Mazda 3 MPS, två bilar som är ganska jämbördiga prestandamässigt trots att förstnämnda har 305 hästkrafter och sistnämnda 260 hästkrafter.

 Tyvärr kan vi inte köra någon jämförelse mellan Opel Astra OPC och ovan nämnda konkurrenter då Opel än så länge har valt att vara hemliga med hur snabb bilen är 0-100 km/h. Den enda prestandasiffra de delar med sig av i nuläget är toppfarten, en begränsad sådan får vi förmoda, som anges till 250 km/h.

 Men det är inte enbart en kraftfull turbofyra som utgör Astra OPC. Chassit är specialanpassat för bilen och utvecklat under överseende av tyska tävlingsföraren Joachim Winkelhoch. Han och övriga i OPC-gänget har spenderat åtskilliga timmar och varv på Nürburgring för att få till körgenskaperna. Framvagnen har HiPerStrut-hjulupphängning och en differentialbroms har monteras över framaxeln. Flexride är standard och tillåter föraren att förändra bilens karaktar vad gäller stötdämparna, styrningen och gasresponsen. Den förare som gillar lite tuffare körning väljer så klart att trycka in knappen OPC som ger rivigare karaktär än Sport-läget.

 Bakom de stora fälgarna skodda med Pirellis P Zero-däck sitter rejäla doningar till bromsar från ingen mindre än Brembo.

 Opel Astra OPC lanseras sommaren 2012. Inga priser är ännu offentliggjorda.