Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Opel Astra OPC Extreme
Opel Astra OPC Extreme
Opel Astra OPC Extreme
Opel Astra OPC Extreme Foto: Opel PR

Opel Astra OPC Extreme ska sätta fart på Genève

Snart är det vår, snart är det bilsalong i Genève! En av de tuffare bilarna där lär Opel Astra OPC Extreme vara. Störtbur, racingstolar, kolfiber och – bäst av allt – gatlegal!

På bilsalongen i Genève om en dryg månad visar Opel upp en studie de kallar Astra OPC Extreme. Den sägs vara extremare på alla sätt och vis jämfört med den Astra OPC som lanserades 2012.

Astra OPC Extreme är i princip rakt av tävlingsbilen från Astra OPC Cup i Tyskland. Men till skillnad från tävlingsbilen är Astra OPC Extreme laglig att framföra på allmän väg.

 Jämfört med vanliga Astra OPC är denna bil fullproppad med kolfiber och därmed betydligt lättare än sitt 280 hästkrafter starka syskon. Dessutom har den integrerad störtbur och racingstolar med sexpunktsbälten.

Opel Astra OPC Extreme kan ses som en uppföljare till den röda Astra Coupé OPC X-treme med måsvingar (bilden här intill) som visades upp på Genèvesalongen våren 2001 (inte 2002 som Opel själva felaktigt minns). Den hade en 4,0-liters V8-motor på 444 hästkrafter, samma som i Opels DTM-bil.

I början av mars får vi reda på mer om Opel Astra OPC Extreme. Tills dess får du fantisera om den med denna artikel och dessa bilder till din hjälp.