Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
110225-opel astra cabriolet110225-opel astra cabriolet110225-opel astra cabriolet
110225-opel astra cabriolet

Opel bekräftar ny cabrioletmodell

Nya Opel Astra kommer som cabriolet, bekräftar Opel, men vi får vänta till 2013 innan tomrummet efter utgångna Astra TwinTop fylls.

När förra generationen Opel Astra pensionerades förra året lämnades tomrum, både i form av coupémodellen GTC och cabrioletvarianten Astra TwinTop. Att nya Astra, precis som föregångaren, kommer i ett coupéutförande kallat GTC visste vi redan – om inte annat på grund av konceptbilen GTC Paris från i höstas. Nu bekräftar Opel att också en cabrioletmodell kommer att byggas på samma bottenplatta, alltså fylls även detta hål i modellpaletten.

Så mycket mer än så vill inte Opel berätta för oss. Det kortfattade pressmeddelandet avslöjar varken modellnamn, pris eller utrustning, och inga bilder erbjuds heller. Vi får gissa oss till att motoralternativen kommer vara likartade som för övriga Astra-programmet.  Bristen på information är kanske inte så konstig, då produktionen – som kommer att ske i polska Gliwice parallellt med övriga Astramodeller – är planerad till att starta först om två år, 2013. Alltså får vi med stor sannolikhet anledning att återkomma med riktiga bilder och mer information så småningom.

Läs mer