Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Opel Cascada – Astra som cab nu helt officiell

Opel har redan tidigare släppt bilder på Astra i cabrioletversion, kallad Cascada. Inte förrän nu har man dock valt att visa hela bilen på officiella bilder.

Efter att förra generationen Opel Astra i cabrioletversion fått fällbart plåttak, TwinTop kallad, återgår nu Opel till tyg som material i det fällbara taket. Taket kan fällas på 17 sekunder och går att manövrera i hastigheter upp till 50 km/h. Cascada ska också vara mer av en riktig fyrsitsig än tidigare generationer, och längden har ökat till 4,67 meter, nära två decimeter längre än föregångaren.

Opels uttalade målsättning är att erbjuda ett billigare alternativ till de modeller från premiummärken som har modeller i segmentet sedan tidigare (BMW, Mercedes, Audi), men nog kan man anta att även Volkswagen Golf Cabriolet och Peugeot 308 CC kan utgöra konkurrenter. Under skalet känner vi igen oss från övriga Astra-programmet, med den 1,4 liter stora turbomatade motorn på 120 eller 140 hästar som instegsvariant. Även dieselvarianten, 2,0 CDTI på 165 hästar, känns igen från vanliga Astra. 

Ny i Cascada är dock en 1,6-liters turbomatad Ecotec-motor på 170 hästar. Både automatlåda och manuell dito kommer att finnas tillgängligt, bägge typerna sexväxlade, och Opel lovar att starkare versioner på både diesel- och bensinsidan ska komma vad det lider (vågar vi hoppas på en Cascada OPC?).

Lanseringen av Cascada sker i början av nästa år, vilket bör bli ungefär samtidigt som nya tuffa Opel Adam landar i bilhallarna.