Opel Cascada
Opel Cascada Foto: www.weigl.biz

Opel Cascada – nya Astra Cabriolet avslöjad!

Opel Astra i cabrioletutförande – Cascada – är avslöjad. I dubbel bemärkelse till Opels förtret.

Att senaste generationen Opel Astra ska tappa taket, det har vi känt till ett bra tag. Men vi har hela tiden trott att den ska heta Astra Cabriolet (i alla fall inte TwinTop som förra generationen hette i och med fällbara plåttaket). Tji fick vi för i dag har vi fått ett pressmeddelande från Opel där avslöjar namnet. Opel Astra i cabrioletutförande ska kort och gott heta Opel Cascada.

 Med Cascada vidhåller man vid sin modellnamnspolitik att personbilarna ska ha ett namn som slutar på bokstaven A. Fast i själva verket har de redan brutit mot denna regel i och med nya minstingen Adam som kommer att ha världspremiär på bilsalongen i Paris om några veckor.

 Cascada betyder för övrigt vattenfall på spanska.

 Eftersom Opel nu har avslöjat namnet tillsammans med bilder tagna av en halvdan fotograf väljer vi exklusivt att avslöja hela bilen. Då vi vet att Cascada i själva verket är en Opel Astra Sedan som tappat taket har vi knåpat lite i Photoshop och fört ihop Cascadas överdel med Astra Sedans underdel. Efter detta lilla trolleritrick kan vi därför njuta av hela Opel Cascada på bilden ovan. Lite mischmasch blir det men vi får ändå en tydlig bild av hur den ser ut.

 Opel Cascada är 4,7 meter lång vilket gör den lite större än Astra Sedan som är 4,66 meter. Därmed är Cascada exakt lika lång som Mercedes E-klass Cabriolet (som dock lirar ett par prisklasser högre upp) men drygt åtta centimeter längre än Volvo C70.

 Till skillnad från föregångaren Opel Astra TwinTop har Cascada tygsufflett, Soft Top som Opel kallar konstruktionen. Med ett tryck på en knapp fälls suffletten och de fyra åkande som får plats i bilen blottar sina hjässor för solens strålar. Suffletten kan fällas i hastigheter upp till 50 km/h.

 Cabrioleten Cascada är Opels tredje modell för året. De två andra är suven Mokka och ovan nämnda stadsbilen Adam. Cascada kommer inte att visas upp på Parissalongen. Där väljer tyskarna från Rüsselsheim att lägga krutet på Adam. Cascada lanseras våren 2013, lagom till sommarvärmen.