Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Opel Combo Skåp lastar 4,2 kubik

Opel utmanar bland arbetsbilarna med skåpversionen av Combo som visades upp på Frankfurtmässan i september.

Opel slår på stora trumman på arbetsfordonsmässan transportCH som just nu pågår i scweiziska Bern fram till den 13 november. Nya Combo Skåp är särskilt framtagen för godstransport och som yrkesbil, och passar därmed som handen i arbetshandsken på mässan.

Combo Skåp kommer erbjudas med två olika axelavstånd och två takhöjder. Den som vill kan utrusta bilen med fönster eller om man vill vara lite hemligare med bilens innehåll går det att välja bort dem. Har man långa föremål med sig går det att välja till en så kallad ”girafflucka” som placerats långt bak på taket. Beroende på axelavstånd blir lastvolymen mellan 3,8 och 4,2 kubikmeter och nyttolasten får väga upp till ett ton innan Combo Skåp börjar klaga.

Motorutbudet består av fyra dieslar, en bensinare och en gasmotor. De minsta motorerna ligger på 90 hästkrafter medan den starkaste får 136 hästkrafter. Combo CNG heter gasbilen och får en tank på mellan 95 och 130 liter som kopplas i hop med en 22-liters bensintank. Radien blir 750 kilometer innan båda drivmedlen tagit slut. Förutom till just gasversionen kommer Combo att utrustas med start/stopp-teknik som standard. Tacksamt nog för konsumenten är serviceintervallerna långa med 3 500 mil eller ett år mellan de planerade verkstadsbesöken.