Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
110420-opel-corsa-nurburgring110420-opel-corsa-nurburgring110420-opel-corsa-nurburgring
110420-opel-corsa-nurburgring Foto: Axel Wierdemann

Opel Corsa OPC Nürburgring Edition

Opel Corsa har blivit starkare och snabbare än någonsin. Den nya specialversionen Corsa OPC Nürburgring Edition har fått 210 hästkrafter och 250 newtonmeter men ska bara säljas i 500 exemplar.

Mini Cooper JCW, Abarth 500 och allt vad de heter får se upp, nu finns Opel Corsa i ett utförande som är hetare än någonsin. Med tillägget Nürburgring Edition blir Corsa OPC den snabbaste Corsan som någonsin har byggts. Den som vill ha en bil får skynda sig, Opel tänker inte bygga mer än 500 exemplar.

Genom ny motorstyrning, ny turbo och ett bättre sportavgassystem bjuder Opel Corsa OPC Nürburgring Edition på 210 hästkrafter, 18 fler än i vanliga Corsa OPC. Vridmomentet höjs från 230 till 250 newtonmeter men med en overboostfunktion kan man få 280 newtonmeter under en kort stund. En mekanisk diff på framaxeln ser till att det mesta av effekten hamnar i backen. Corsa OPC Nürburgring Edition ligger dessutom ännu närmare marken tack vare nya fjädrar från Bilstein och har fått nya Brembo-bromsar som är både lättare och mer effektiva.

Effekthöjningen gör att bilen kan ta sig från 0 till 100 km/h på 6,8 sekunder, jämför gärna med vanliga Corsa OPC som behöver 7,2 sekunder för samma sprint. Toppfarten uppges till 230 km/h.

Utseendemässigt går det att känna igen Nürburgring-Corsan på den nya frontspoilern och de dubbla utblåsen baktill. Man kan också ”ta” den på de högglansiga 18-tumsfälgarna och de två tillgängliga specialkulörerna Henna-röd eller Grasshopper-grön. Om det inte skulle hjälpa så finns små Nürburgring-loggor på B-stolparna.