Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
081006-opel-cheva-volt
081006-opel-cheva-volt
081006-opel-cheva-volt
081006-opel-cheva-volt

Opel får egen version av Volt

Nu är det bestämt att Opel ska sälja en egen version av Chevrolet Volt i Europa. Opels vd Hans Demant bekräftar att Opel ska lansera en egen version av plug in-hybriden kort efter att den börjar säljas år 2010.

Chevrolet Volt kommer att säljas som en Opel i Europa. Det beskedet ger Opels vd Hans Demant till Automotive News. Chevrolet Volt börjar säljas år 2010 som årsmodell 2011. Endast ett par månader efter säljstarten ska en Opel-variant lanseras i Europa. Demant säger till Automotive News att beslutet fattades efter att man insett att önskan om lägre förbrukning och miljövänlig bilkörning är lika stor hos de europeiska kunderna som hos de amerikanska.

Opels plug in-hybrid kommer att dela Volts teknik. Däremot får den ett eget utseende som i viss mån lär påminna om Volt. Enligt Demant får bilarna liknande profiler. Inför ankomsten av Opel-varianten till Europa kommer GM-representanter arbeta för att bygga ut infrastrukturen kring elbilar i Europa. Även om tanken är att Volt ska klara en längre sträcka utan att behöva laddas, vill GM att europeiska pendlare ska kunna ladda sina bilar över natten.

Med Volt hävdar GM att man skapar en ny sorts elbil kallad Extended-Range Electric Vehicle. Det som skiljer Volt från andra merparten av dagens hybridbilar, förutom plug in-tekniken, är att den förflyttar sig med hjälp av elektricitet vid alla farter under hela färden. För resor på upp till 64 kilometer får bilen sin kraft enbart från elen som finns lagrad i litiumjonbatterierna. Volt är en extremt viktig bil för GM. Samtidigt som den fick bli höjdpunkten vid GM:s hundraårsfirande ska den bli räddningen för det krisdrabbade GM.

Läs mer