Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
100924-Opel GTC Paris
100924-Opel GTC Paris
100924-Opel GTC Paris
100924-Opel GTC Paris

Opel GTC Paris – 290 hästkrafter

Nu bjuder Opel på lite fler bilder och information om drivlinan i konceptbilen GTC Paris som är en försmak av kommande Astra GTC. Turbofyra med 290 hästkrafter går inte av för hackor. Scirocco R och Focus RS – se upp!

Nu kompletteras den tidigare informationen om Opel GTC Paris med lite tekniska data och en hel drös nya bilder. För de av er som missade att läsa om konceptbilens linjespel kan det vara förståndigt att klicka sig till denna sida.

För de av er som inte förvillade bort er i cyberrymden kommer här och nu dagens nyhetsportion om GTC Paris.

Interiört är det sportigt värre med rejält skålade sportstolar i läder och mikrofiber – och föraren sätts i fokus på ett speciellt sätt. I kontrast till den svarta inredningen (med ”spegelvända” röda sömmar) är förarstolen helt röd. Opel är förtjusta i blad- och vingformade linjer (till exempel strålkastarna och hockeyklubban längs dörrsidorna) vilket går igen interiört i dörrsidorna, dörrhandtagen, mittkonsolens nederdel och ratten.

Under huven på konceptbilen hittar vi inte helt oväntat en fyrcylindrig direktinsprutad bensinmotor med turboladdning. Här är den på två liter och ger hela 290 hästkrafter. Turboaggregatet är av TwinScroll-typ. Kraften från motorn går via en sexväxlad manuell låda till framhjulen som drar nytta av en elektronisk differentialbroms för att kunna få maximalt med fäste när alla hästarna springer lös på en och samma gång. Några miljöintressanta siffror är inte presenterade för GTC Paris men för att hålla förbrukning och utsläpp i schack är bilen försedd med start/stopp-teknik som stänger av motorn vid exempelvis rödljusväntande.

GTC Paris är, tillsammans med kombiversionen av nya Astra, huvudnummer i Opels monter på bilsalongen i Paris som öppnar om några dagar. Får vi kanske se den produktionsfärdiga Astra GTC-versionen på Genèvesalongen till våren? Förhoppningsvis i så fall med samma intressanta maskin under huven, så har vi ytterligare en bil att räkna med i klassen där bland annat Volkswagen Scirocco R och Ford Focus RS redan härjar.

https://youtu.be/J1GeTD-DB8Q?height=347&width=575

Läs mer

Test och provkörningar