Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
080227-opel-meriva
080227-opel-meriva
080227-opel-meriva
080227-opel-meriva

Opel Meriva Concept officiell

Tredje artikeln gillt – nu är Opel Meriva Concept officiell. Nu är det dags för Opel Meriva Concept att visa upp sina självmordsdörrar på riktigt, men publik premiär blir det först om en dryg vecka i Genève.

Vi lovade dig att återkomma med Opel Meriva Concept när den är officiell, ge dig alla uppgifter om bilen. Men tji fick vi eftersom de officiella uppgifterna som Opel släppte inte gav mer information än vad som tidigare var känt. Det enda trevliga är att det nu finns en bild ytterligare (bilden ovan) där man ser bilens profil och knycken på bakrutans nedre linje tydligt. Den tidigare informationen kan du läsa här nedan plus texten som du finner om du klickar på länken i texten.

För bara några dagar sedan kunde vi visa dig en första officiell bild på Opel Meriva Concept. Bilden avslöjade inte mycket mer än bilens profil, inklusive de bakhängda bakdörrarna och den lilla knycken på bakrutans nedre del.

De nya bilderna, som ser ut att vara väldigt officiella, har läckt ut via ett rumänskt Opel-forum. Vi tackar och tar emot då man äntligen kan se, på nära håll, hur det nya FlexDoors-systemet fungerar. De bakhängda dörrarna medför en ännu flexiblare bil med enkelt in- och utsteg för baksätespassagerarna. Du kan läsa mer om FlexDoors-systemet och interiörlösningen FlexSpace här.

Bilderna avslöjar även den stora vindrutan som tillsammans med glastaket bildar en enormt stor yta för ljusinsläpp. Lösningen är densamma som på konceptbilen Flextreme som visades i Frankfurt i höstas. Tveksamt om det kommer i samma utformning till produktionsbilen.

På en av bilderna ser vi också instrumentbrädan som är väldigt stilfull med rena linjer. Även om det är en konceptbil så ser det ganska produktionsmässigt ut, bortsett från mittkonsolen som ser ut att ha touchknappar.

Än så länge finns det inga uppgifter om drivlinor eller storleken på bilen. Opel bör komma med bilens officiella information inom kort. Då återkommer vi med alla uppgifter.