Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Opel Meriva faceliftOpel Meriva faceliftOpel Meriva facelift
Opel Meriva facelift Foto: Opel PR

Opel Meriva uppdateras med nya motorer

Opel har en ny generation motorer som de är väldigt stolta över och nu är det dags för Meriva att få tillgång till dessa. Familjebussen passar samtidigt på att sno lite linjer från Insignia.

Opel har tagit till sig av kritiken mot de gamla drivlinorna som inte gjorde någon glad. Mest välkommen är den nya 1,6-litersdieseln som tidigare i år introducerades i Zafira Tourer men som nu även kommer till den mindre Meriva. 1,6-litersdiesel med 136 hästkrafter och 320 newtonmeter är tystare, snålare, starkare och allmänt bättre än 1,7-litersdieseln den ersätter. Meriva 1,6 CDTI ska nöja sig med 0,44 l/mil och släppa ut 116 g/km.

 Samtidigt som den nya motorn införs får Meriva ett litet ansiktslyft. Den endast tre år gamla Merivan har väl egentligen inte börjat se gammal ut men nyligen uppdaterades Insignia med en ny frontdesign och nu följer Meriva i dess fotspår. Mer krom och glittrande LED-strålkastare är det som gäller. Den böljande (eller knöliga) sidolinjen blir tydligare markerad med en kromlist. Även baktill införs nya LED-lampor.

 Där tar de synliga nyheterna slut, men de tekniska fortsätter. Såväl den fem- som den sexväxlade manuella lådan har omarbetats kraftigt för smidigare och mer distinkta växlingar.

 Nya Meriva kan beställas från och med november och de första bilarna levereras i januari.