Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Opel visar ny GT som koncept i Genéve

Till bilsalongen i Genève om knappt två månader dammar Opel av den klassiska GT-beteckningen.

https://youtu.be/th2OF0DC5dc

Gilla på Facebook för fler videoklipp!

Nya Opel GT-loggan.Nya Opel GT-loggan.Nya Opel GT-loggan.
Nya Opel GT-loggan.

Nu höjer Opel pulsen hos många av oss. I dag har de släppt en ganska intetsägande teaserfilm där vi ser vd:n Karl-Thomas Neumann säga att vi ska ”titta på Opel med nya ögon”, anspelandes på märkets gamla slogan ”Look at Opel now!” . Han syftar på en konceptbil som ska visas i Genève i början av mars – Opel GT Concept. I filmen får vi också reda på att vi har mer att vänta om en vecka, den 21 januari.

GT Concept beskrivs av Opel som en förhandsstudie i märkets nästa stora steg designfilosofiskt sett. Bilen är en sportbil vars rena linjer ska slå oss med häpnad.

Originalet från 1968.Originalet från 1968.Originalet från 1968.
Originalet från 1968.

Opel dammar alltså av den klassiska GT-beteckningen. Mellan 1968 och 1973 fanns en Opel GT som till stora delar baserades på dåvarande Kadett (generation B). Den lilla sportbilen med strålkastare som snurrade är i dag en omtyckt klassiker.

Den Opel GT i roadsterutförande som fanns mellan 2007 och 2009 är ännu inte en klassiker (tveksamt om den någonsin blir det) och fungerade som uppföljare till ovanliga Opel Speedster. Opel GT generation två fanns även som Saturn Sky och Daewoo G2X, samt Pontiac Solstice trots att den utseendemässigt skiljde sig från övriga trion.

Uppföljaren från 2007.Uppföljaren från 2007.Uppföljaren från 2007.
Uppföljaren från 2007.