Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Opel visar Vivaro Surf Concept

Opel har byggt surfbuss av hantverkarbilen Vivaro, är tänkt att locka aktiva kunder.

Uttrycket är troligen ett av bilbranschens nu mest utslitna klyschor, ”en bil för den aktiva människan”. Nu har Opel i alla fall hängt på trenden och presenterar Vivaro Surf Concept. En bil som i stort sett ser ut som en vanlig Vivaro med takräcken och tvåtonslack.

I kupén finns sittplatser för upp till fem eller sex personer, beroende på konfiguration, och i det gigantiska bagageutrymmet nästan oändligt antal badbollar, skateboards, våtdräkter och skidor. För att hitta till stranden eller skidanläggningen sitter senaste generationen av Opels infotainmentsystem, Navi 50 IntelliLink, i instrumentpanelen. En sjutums pekskärm med bland annat bluetooth-anslutning, navigation, röststyrning och wifi. Vid sidan av växelväljaren sitter en dosa som styr luftfjädringen bak som enligt Opel ska erbjuda ”utomordentlig komfort”.

Under huven sitter en 1,6-litersdiesel som levererar 140 hästkrafter och 340 newtonmeter, tack vare start/stopp-system stannar snittförbrukningen på 0,61 liter per mil. I nuläget är detta endast en konceptbil, men enligt Opel kan den komma att tillverkas i en begränsad upplaga.