Opel Zafira facelift officiell

Nya versionen av Opels sjusitsiga MPV Zafira får ny teknik och nytt utseende – men bara delvis.

Fem år har gått sedan debuten av dagens Zafira och nu är det dags för en uppdatering. På utsidan märks det tydligast på frontpartiet som låter sig inspireras av modellen Astra, Årets Bil 2016, och även lånar dess LED-matrix-teknik. De tidigare ”bumerangerna”, från modellen Ampera (Årets Bil även den år 2012) är borta liksom suffixet Tourer. Bakpartiet och hockeyklubborna på karossens sidor har lämnats orörda och under skalet är basen ännu förra generationen Astra som gick ur tiden 2015.

Även under skalet hämtas saker från nya Astra. Det moderna infotaimentsystemet IntelliLink ger dig full kompabilitet med din Android- eller Apple-telefon samt tillgång till wifi-uppkoppling. Med detta har även en del av interiören fått modernare stuk med en sjutums pekskärm på toppen.

Nya Zafira får även senaste versionen av systemet Opel Eye

 som med en kamera i grillen läser av trafiken och assisterar funktioner som adaptiv farthållare, helljusautomatik och filassistans. Bilen kommer även med FlexRide som låter dig välja chassisättning i olika lägen.Zafira-spekulanten lovas ett brett spektra av motorer. Opel specifierar inte vilka men lovar såväl gas-, bensin- och dieselversioner.Zafira som modell debuterade 1999 och har sålts i 2,7 miljoner exemplar. Modellen var något av en pionjär inom MPV-segmentet genom att erbjuda sju sittplatser trots kompakt format. Bilder på föregående versioner kan du se i slutet av bildspelet nedan.

https://youtu.be/kWsSIg9dJfU