Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
110209-opel-zafira-tourer110209-opel-zafira-tourer110209-opel-zafira-tourer
110209-opel-zafira-tourer

Opel Zafira Tourer Concept – premiär i Genève

En gång i tiden stilbildare, numera föråldrad – Opel Zafira behöver ersättas. Nu visar Opel för första gången att en ny generation Zafira är på väg, konceptbilen Zafira Tourer ställs ut i Genève.

På Genève i mars kommer Opel att för första gången ge oss en hint om hur  nya familjebussen Zafira kommer att se ut. Nuvarande Zafira har hängt  med sedan 2005 och har halkat efter i konkurrensen men ersättaren är  inte långt borta, räkna med att en ny Zafira anländer till  återförsäljarna inom det närmaste året.

Bilen som ska ställas ut i Genève är dock inte en produktionsfärdig bil. Den kallas Opel Zafira Tourer Concept  och är alltså inte den bil som kommer att sättas i produktion senare  under året, eventuellt i början av nästa år. Av den första bilden att  döma är Zafira Tourer Concept bara en lätt ”konceptifierad” version av  den riktiga bilen, precis som allt fler biltillverkare gjort de senaste  åren.

Opel har valt ett något annorlunda sätt att ge en första glimt av nya  Zafira. I stället för att bara visa en vanlig bild har de gjort ett  litet filmklipp där designchefen Mark Adams håller i en iPad och ”drar”  ut nya Zafira i ett hologram. Inte helt oväntat berättas det mycket lite  om de tekniska detaljerna, Opel svänger sig desto mer med stora ord  såsom ”rullande lounge”, ”luftig och ljus interiör” och ”skulptural och  modern exteriör”. Helt av egen kraft kan vi se att nya Zafira får en  front som påminner starkt om den på Opel Ampera. Vi ser också att Zafira  inte får skjutdörrar, inte ens bakhängda självmordsdörrar som  småsyskonet Meriva. Nya Zafira kommer att låna sin tekniska bas från  Chevrolet Orlando och ska ha plats för sju passagerare i tre stolsrader.

https://youtu.be/R5AgNkd1FvY?height=347&width=575

Läs mer

Test och provkörningar