Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: CarPix

Opels offensiv: 29 nya modeller under fyra år

Mellan 2016 och 2020 ska Opel lansera hela 29 olika modeller och redan under 2017 ska vi få se sju av dessa. Aldrig tidigare har Opel satsat så hårt under ett och samma år.

Opels vd Karl-Thomas Neumann säger att hans märke kommer att bli ett helt annat märke under de nästkommande tolv månaderna. Opel ska nämligen under 2017 lansera inte mindre än sju nya modeller. Satsningen går under namnet ”7 under 17” och är en del av den modelloffensiv som görs mellan 2016 och 2020 som ska generera 29 nya modeller.

Några av alla de nya modeller som ska lanseras under 2017 är intressantare än andra. Mest intressant är så klart elbilen Ampera-e (bilden nedan) med väldigt lång räckvidd men också nya generationen Insignia (bilden ovan) som vi har sett på spionbilder flertalet gånger. En annan intressant modell är en helt ny suv som ska göra Mokka X sällskap. Denna nya suv ska heta Crossland X, ett namn som inte är riktigt lika lättläst som Opels övriga modeller, speciellt inte när det kombineras med Vauxhall (som Opel heter i Storbritannien) – Vauxhall Crossland X.

Så här skriver Opel själva om sin modelloffensiv under 2017:

1.  Räckviddsmästaren: Ampera-e som presenterades på bilsalongen i Paris kommer att revolutionera elektromobilitet våren 2017. Med sin räckvidd på mer än 500 km (enligt körcykeln NEDC) dominerar Ampera-e sin klass. Dessutom erbjuder modellen prestanda som i en sportbil och utrymme som i en femdörrarsbil i kompaktklassen.

2.  Det nya flaggskeppet: Med helt nya Opel Insignia Grand Sport gör en femdörrars kombikupé med coupéliknande silhuett, sportiga köregenskaper och klassledande fyrhjulsdrift sin debut. Liksom sin föregångare, som har sålts i mer än 900 000 exemplar, kommer nya Insignia att produceras i Rüsselsheim.

3.  Den stora sportiga kombin: Liksom Insignia Grand Sport delar nya Opel Insignia Sports Tourer formspråk med den visionära konceptbilen Opel Monza Concept från 2013. Den sportiga fronten med de smala strålkastarna signalerar vitalitet. Jämfört med föregångaren, har det inre utrymmet ökat markant, särskilt i baksätet och i bagageutrymmet.

4.  Den mångsidiga: Med Opel Insignia Country Tourer får Sports Tourer återigen sällskap av en äventyrare med fyrhjulsdrift och en offroad-look. Nya Country Tourer är rätt val för vintersportentusiaster, folk som gillar friluftsliv och alla som uppskattar ett individuellt utseende.

5.  Den mångsidiga transportören: Nästa år uppnår den framgångsrika Opel Vivaro en helt ny nivå när det gäller passagerarkomfort och flexibilitet.

6.  Bilen med det där "X-tra": I början av 2017 kommer den bästsäljande suv-modellen i B-segmentet, Mokka X, att få sällskap av den nya crossover-modellen Opel Crossland X. Den nya modellen ger ytterligare impulser till trenden mot sportiga och rymliga cuv-bilar.

7. En ny cuv (crossover, reds anm) i C-segmentet: Opel utökar sitt erbjudande i kompaktklassen med en sportig crossovermodell som gör Astra och Zafira sällskap.

 

Foto: Adam Opel AG