Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: RMcardesign.com

Opels stora suv kommer framåt 2020

Opel, som nyss blivit en del av PSA-koncernen, fortsätter att satsa på suvar. Efter Mokka X, Crossland X och Grandland X är det dags för en större modell som förmodligen blir syskon med nya Peugeot 5008.

I går meddelade Opel att de ska tillverka en stor suv i fabriken i Rüsselsheim från och med slutet av innevarande årtionde. Därmed säkrar man fabrikens framtid några år framöver, något som har varit lite av ett frågetecken sedan PSA-gruppen köpte Opel från General Motors nyligen.

De betyder att om drygt två år kommer Opel att ha fyra suvmodeller i sitt program. Mokka X får alldeles snart sällskap i försäljningshallarna av den mindre Crossland X och dessa båda får senare sällskap av den något större Grandland X, en modell som kommer att avtäckas vilken dag som helst. Därefter, under 2019, kommer en ny generation Mokka X som ska säkra framtiden för Opel-fabriken i Eisenach. Sedan är det dags för fjärde suven som ännu inte har något modellnamn men som kommer att bli störst i familjen, den blir något av Opels flaggskepp i suvutbudet.

Denna stora suv kommer sannolikt att få gener från Frankrike, likt Grandland X är en tysk Peugeot 3008. Den kommer förmodligen att utgå från nya Peugeot 5008 som ju numera är en suv och inte en MPV.

Bilden ovan är en några år gammal illustration från RMcardesign.com.